'Van de Beek biedt zichzelf aan: FC Barcelona zet deur op een kier'

'Van de Beek biedt zichzelf aan: FC Barcelona zet deur op een kier'

05-12-2023 09:25
5

Donny van de Beek is op de radar van FC Barcelona verschenen. De 26-jarige middenvelder wil in januari vertrekken bij Manchester United en heeft zichzelf aangeboden bij de La Liga-kampioen, meldt Diario SPORT. Afgelopen zomertransferperiode werd van de Beek onder meer genoemd bij Royal Antwerp FC.

Volgens de sportkrant heeft Barça de deur op een kier gezet voor Van de Beek. De Catalaanse grootmacht zoekt een extra middenvelder nu Gavi zwaar geblesseerd is geraakt en dit seizoen niet meer in actie komt. De club, die financieel niet veel ruimte heeft, verkent de markt en weet in ieder geval dat de middenvelder dolgraag wil komen. Hij komt bij Manchester United niet aan de bak en mag vertrekken.

Mocht Barcelona doorpakken, dan zou het een huur betreffen voor een halfjaar. SPORT weet dat Van de Beek in 2020 al op het verlanglijstje stond in Camp Nou. Barça wilde na Frenkie de Jong ook hem ophalen bij Ajax, maar het ontbrak aan de financiële middelen. De negentienvoudig international vertrok vervolgens voor veertig miljoen euro naar United, waar hij geen moment aan de verwachtingen kon voldoen.

In de zoektocht naar speeltijd lonkt in januari een transfer voor Van de Beek. Volgens SPORT is hij ook in beeld bij Juventus, dat het blazoen van de aanvallende middenvelder op denkt te kunnen poetsen. De Italiaanse topclub zou inzetten op een huurdeal, met optie tot koop. Eerder werden Galatasaray, Atalanta Bergamo, Fiorentina en Genoa genoemd. "Ik sta te stuiteren om weer wedstrijden te spelen", zei hij onlangs in De Telegraaf.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.