De 5 van 1B: Voor tweede week op rij een 'brace', Club NXT-verdediger blinkt uit

De 5 van 1B: Voor tweede week op rij een 'brace', Club NXT-verdediger blinkt uit

04-12-2023 13:43 Laatste update: 05-12-2023 13:45
1

Speeldag 14 van de Challenger Pro League zit erop. Club NXT kon stunten en won met 1-3 op het veld van Deinze SK. SK Beveren is zes wedstrijden op rij ongeslagen en won opnieuw dankzij man in vorm Limbombe. Dit zijn de vijf uitblinkers van deze speeldag in de Challenger Pro League.

Anthony Limbombe – SK Beveren

Terwijl we ons vorige week de vraag nog stelden of Anthony Limbombe nu écht ontploft zou zijn, lijken we het antwoord ondertussen te kennen. Limbombe scoorde zaterdagavond tegen de RSCA Futures voor de tweede week op rij twee goals en leidde zo de Leeuwen naar een nieuwe overwinning. Beveren had het aanvankelijk nochtans lastig met de jonge Brusselaars -mede door de omstandigheden en het veld-  maar na rust zou een ontketende Limbombe voor de tweede week op rij de ban breken. Eerst haalde hij uit met een afstandsschot waar RSCA-doelman Colin Coosemans geen kans maakte. Later kapte Limbombe zich knap vrij in de zestien om de bal vervolgens tegen de netten te krullen. Beveren is zes wedstrijden ongeslagen en Limbombe werd opnieuw man van de match.

Eric OcanseyLierse Kempenzonen

Eric Ocansey maakte vroeger het mooie weer bij KAS Eupen, KV Kortrijk en SK Beveren in 1A, maar sinds begin dit seizoen speelt de -nog altijd maar 26-jarige- Ghanees voor Lierse Kempenzonen. Afgelopen zondag leidde hij zijn team naar de overwinning tegen KV Oostende. Ocansey zou in minuut 32 het enige doelpunt van de wedstrijd maken door KVO-doelman Liam Bossim knap te omzeilen en de bal vervolgens tegen de netten te werken. De assist kwam op naam van Obbi Oulare. Enkele minuten later leek Ocansey opnieuw op aangeven van Oulare ook de 0-2 te scoren maar zijn doelpunt werd -misschien wel onterecht- afgekeurd voor buitenspel. De Ghanees was hoe dan ook de matchwinnaar bij Lierse, dat zijn vijfde overwinning van het seizoen kon pakken.

Adriano Bertaccini – RFC Luik

Adriano Bertaccini heeft zijn visitekaartje ondertussen meermaals afgegeven in de Challenger Pro League. De voormalig Belgische-jeugdinternational zat voor de laatste speeldag aan negen doelpunten uit twaalf duels. Daar zou Bertaccini afgelopen zondag tegen Seraing er nog eens twee aan toevoegen. De topschutter uit de 1B leidde zijn team naar een overwinning tegen RFC Seraing, dat ondanks een treffer van de 39-jarige Christophe Lepoint met 2-1 onderuit ging. RFC Luik klimt dankzij man van de match Bertaccini naar de vijfde plek in de rangschikking en doet volop mee voor een promotieticket.

Abdoulaye Traoré – SV Zulte Waregem

Zulte Waregem deed wat het moest doen tegen de jonkies van Standard. Na de 2-5 nederlaag op de vorige speeldag tegen de RSCA Futures wou Essevee iets rechtzetten. Het won met 1-3 op bezoek bij SL16. Evident was het echter niet want SL16 kwam op voorsprong via Samy Tory. Jelle Vossen miste daarna een strafschop en dus ook de kans om Zulte op gelijke hoogte te brengen. Uiteindelijk zou Essevee nog wel drie keer de netten doen trillen en zo de volle buit pakken. Uitblinker Abdoulaye Traoré zette een doelpunt en een assist achter zijn naam en werd zo tot man van de match gekroond. De jonge Ivoriaan zit aan twee doelpunten en vijf assists dit seizoen in de Challenger Pro League. Zulte Waregem doet een prima zaak en blijft op de hielen van leider Beerschot zitten met slechts drie punten minder na veertien speeldagen.

Amine Et-Taïbi – Club NXT

Na een 1 op 15 ging Club NXT in en tegen Deinze SK op zoek naar een beter resultaat. De troepen van Nicky Hayen leken vooraf opnieuw een vogel voor de kat te gaan worden. Deinze doet het namelijk erg behoorlijk dit seizoen en staat derde in de Challenger Pro League. Club NXT slaagde er echter in om te stunten en won de wedstrijd met 1-3. De jonge Amine Et-Taïbi speelde een erg sterke wedstrijd in de Brugse defensie en wist ook enkele minuten nadat Deinze op voorsprong was gekomen de gelijkmaker te scoren. Opvallend was dat Et-Taïbi vorig jaar hetzelfde veld moest verlaten met een zware blessure. De 20-jarige Marokkaan speelde toen nog bij Jong Genk en sloeg zijn enkel om, waarna hij zes maanden out was. Zijn coach van toen, Hans Somers, zat nu op de bank bij Deinze. Et-Taïbi zal ongetwijfeld het veld van Deinze dit keer wél met een goed gevoel verlaten hebben als uitblinker bij Club NXT.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.