De 5 van 1B: Limbombe ontploft, jonkies van Anderlecht en Standard blinken uit

27-11-2023 12:00 Laatste update: 28-11-2023 15:27
1

Speeldag 13 van de Challenger Pro League zit erop en die leverde een nieuwe leider op. Zulte Waregem ging met de billen bloot tegen de RSCA Futures, waardoor Beerschot zijn kans greep om naar de kop te springen. Dit zijn de vijf uitblinkers van deze speeldag in de Challenger Pro League.

Anthony Limbombe – SK Beveren
Eindelijk zagen we een ontketende Limbombe bij SK Beveren. De ex-winger van onder meer Club Brugge en KRC Genk liet sinds zijn transfer naar Beveren bij momenten flitsen van zijn kunnen zien, maar kon nog niet helemaal overtuigen. Limbombe werd in extremis nog gehaald om het vertrek van onder meer Ribeiro Costa, Thierno Barry en Dieumerci Mbokani op te vangen. Terwijl die laatste drie de weg naar de netten meteen vlot gevonden hadden afgelopen seizoen, slaagde Limbombe er maar niet in om te scoren. Tot nu dan. Limbombe nam de 1-0 voor zijn rekening door een penalty met veel vertrouwen in het dak van het doel te schieten. Na een knappe assist bij de 2-0 voor Taofeek Ismaheel leek Dender er helemaal aan voor de moeite. Na rust kwamen de troepen van Timmy Simons echter nog op gelijke hoogte en leek het een avond in mineur te gaan worden voor SK Beveren. Dat was echter buiten Limbombe gerekend. De winger pakte uit met een knappe actie naar binnen en maakte het daarna even knap af. Is Limbombe -samen met SK Beveren- nu echt ontploft?

Tom Reyners - Beerschot
De winnaar van dit weekend is ongetwijfeld Beerschot. Zulte Waregem en Lommel SK verloren allebei, waardoor de Ratten de lachende derde werden. Beerschot won overtuigend met 3-0 van RFC Luik en staat voor het eerst dit seizoen helemaal alleen aan de leiding. Tom Reyners is al enkele weken dé man in vorm op het Kiel. Afgelopen weekend had de 23-jarige pocketspeler maar 2 minuten nodig om Nzita te bedienen voor de 1-0. Ook bij de 2-0 had Reyners er opnieuw een voetje in met een pre-assist. Keita werd alleen voor doel gezet door Reyners, maar hij stuitte op Debaty. Een attente Michez kon de rebound tegen de netten werken. Beerschot kon dankzij dirigent Reyners gaan rusten met een comfortabele voorsprong. In de tweede helft bleef Beerschot baas en zou ‘man-van-de-match’ Reyners zijn wedstrijd bekronen met een doelpunt. Hij rondde een knappe actie af met zijn linkervoet en nam zo de 3-0 voor zijn rekening. Reyners zit aan zes doelpunten en drie assists dit seizoen.

Nilson Angulo – RSCA Futures
RSCA Futures zorgde misschien wel voor de verassing van het weekend op bezoek bij Zulte Waregem. Essevee leek vooraf de gedoodverfde favoriet om de drie punten thuis te houden maar niets bleek minder waar. De Futures scoorden maar liefst 5 keer tegen de -toenmalige- leider van de Challenger Pro League. Nilson Angulo nam het eerste en het laatste doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. Bij de jongelingen van Anderlecht vonden we een teruggekeerde Yari Verschaeren in de basis, die Angulo kon bedienen bij de 1-0. De 20-jarige Ecuadoriaan werd in de zomer van 2022 overgenomen van LDU Quito voor om en bij de twee miljoen euro. Toch een behoorlijke som voor een jonge speler, maar voorlopig kon hij nog niet helemaal doorbreken bij RSC Anderlecht. Voor de RSCA Futures is hij echter wel belangrijk met tot nu toe vijf goals en een assist in twaalf wedstrijden. Zal Angulo er nog in slagen om door te breken bij de A-kern van de Brusselaars?

Teo Quintero – Deinze SK
Deinze SK had al voor de rust de overwinning op zak moeten hebben tegen Francs Borains. Toch duurde het tot zes minuten voor tijd voor de Venezolaanse middenvelder Teo Quintero het enige doelpunt van de wedstrijd zou maken, op aangeven van Gaëtan Hendrickx. Allebei hadden ze de hele wedstrijd de controle over het middenveld en waren ze sterk in de opbouw én de recuperatie. De winning goal van Quintero gaf de doorslag waardoor hij ‘man-van-de-match’ werd bij Deinze SK, dat een uitstekende zaak doet in de rangschikking en naar de derde plek klimt. Deinze telt nu net als Zulte Waregem 23 punten.  Voor de 24-jarige Venezolaan is het zijn tweede doelpunt van het seizoen in de Challenger Pro League.

Soufiane Benjdida – SL16 FC
Lierse nam het thuis op tegen SL16 FC. De jonkies van Standard konden nog maar negen punten pakken in de vorige 11 wedstrijden, waarna trainer Joseph Laumann eind oktober ontslagen werd. Voormalig Standard-speler Reginal Goreux werd vorige week dinsdag officieel voorgesteld als coach tot het eind van het seizoen. Lierse kende een moeilijke seizoensstart, maar hadden wel een knappe tien op twaalf op zak. Kort na het eerste kwartier kwam SL16 al op voorsprong via Brahim Ghalidi. Kort na het half uur zou Nils Schouterden twee keer geel pakken door protest, waardoor Lierse al voor rust met een man minder verder moest. Van Dessel kon de gelijkmaker nog scoren, maar na rust zouden de jonkies van Standard niks heel laten van een gehavend Lierse. De 22-jarige Soufiane Benjdida zou zich nog tot matchwinnaar kronen door in minuut 84 en 86 twee doelpunten achter zijn naam te schrijven. De jonge Marokkaan werd afgelopen zomer overgenomen van Raya Casablanca en kon gisteren voor het eerst de netten doen trillen.