Sambi Lokonga moet wachten op zijn doorbraak: Hij is soms te lief

Sambi Lokonga moet wachten op zijn doorbraak: "Hij is soms te lief"

03-12-2023 19:44
6

Albert Sambi Lokonga heeft het niet onder de markt in Engeland. Momenteel wordt hij door Arsenal uitgeleend aan staartploeg Luton Town. Zijn broer Paul-José Mpoku roept verzachtende omstandigheden in. 

"Niet vergeten: hij is van Anderlecht naar Arsenal gegaan. Een grote stap", geeft Mpoku aan bij Het Nieuwsblad. "Hij moet zichzelf ook wat meer op de voorgrond stellen. Hij is soms te lief. De coach koos voor anderen, waarna hij uitgeleend werd aan Crystal Palace. Daar speelde hij ook dikke wedstrijden. Tot zijn coach, Patrick Vieira, weg was en diens opvolger (Roy Hodgson, red.) hem niet liet spelen. C’est la vie."

Ook bij Luton kon hij zich nog niet tonen door blessureleed. "Dit seizoen kende hij geen echte voorbereiding en heeft hij zich bij Luton al vlug geblesseerd. Daar leer je ook uit. Wat mij betreft is het geen kwestie van kwaliteit. Ik hoop dat hij weer fit geraakt, matchen kan spelen en terug bij de nationale ploeg komt. Daar heeft hij het niveau voor."

Sambi Lokonga heeft overigens al één cap bij de Rode Duivels. Op 2 september 2021 speelde hij mee in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland.