Titelstrijd in Nederland nu al beslist? Bakayoko helpt PSV aan zege in topper

03-12-2023 14:28 Laatste update: 15:13
1

Het is Feyenoord niet gelukt om in het spoor van PSV te blijven in de titelstrijd in Nederland. De Rotterdammers moesten in de eigen Kuip hun meerdere erkennen in de Eindhovenaren. Het werd 1-2 door goals van Ismael Saibari, Olivier Boscagli en Santiago Gimenez. Rode Duivel Johan Bakayoko tekende voor een knappe assist.

De flanken van PSV kleurden Belgisch met Bakayoko en Yorbe Vertessen. Noa Lang is nog altijd geblesseerd. De beginfase werd vooral getekend door een nare botsing tussen Jordan Teze en Quilindschy Hartman. Het tweetal botste zo hard op elkaar, dat de PSV’er gelijk naar de kant moest en in de rust moest ook de Feyenoorder vervangen worden. In de eerste helft gingen de kansen beide kanten op en was het spel van Feyenoord en PSV nog niet direct om over naar huis te schrijven.

Assist van Bakayoko
Ook de tweede helft begon niet direct flitsend van allebei de kanten. Feyenoord kreeg wat kansjes, maar het was Saibari die juist namens PSV de goal maakte. De man die het vertrouwen kreeg van Peter Bosz, na zijn goede prestaties in de Champions League, maakte de openingstreffer op aangeven van Johan Bakayoko. De Rotterdammers konden daardoor niet meer afwachten en moesten in de achtervolging.

Daarna ging het voor de Eindhovenaren erg rap. Na een corner van Joey Veerman kopte Boscagli raak, nog geen vijf minuten na de goal van Saibari. Die tik kwam Feyenoord niet meer te boven, waardoor PSV met een overwinning terug naar Eindhoven kon. Santiago Gimenez deed in de slotfase nog iets terug met een goal, maar de eindstand bleef in het voordeel van de bezoekers.

De ploeg van Bosz houdt daardoor de perfecte reeks in de Eredivisie en zet de naaste concurrent Feyenoord nu op tien punten. De ploeg van Arne Slot blijft tweede staan, maar kan bij een overwinning van AZ gelijk in punten komen met de Alkmaarders.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.