Arsenal door het oog van de naald tegen Wolves en blijft koploper PL

Arsenal door het oog van de naald tegen Wolves en blijft koploper PL

02-12-2023 18:16
2

Arsenal heeft voorlopig een gaatje geslagen aan kop van de Premier League. De ploeg van manager Mikel Arteta was zaterdag lange tijd een maatje te groot voor Wolverhampton Wanderers, maar liet het toch nog spannend worden: 2-1. Rode Duivel Leandro Trossard speelde de hele match bij The Gunners.

De midweekse inspanning tegen RC Lens (6-0) leek geen vat te hebben op Arsenal. Al na zes minuten was het raak voor Bukayo Saka, die na een prima aanval en een combinatie met Gabriel Jesus afrondde. The Gunners oogden weer als een geoliede machine en het duurde niet lang voor de 2-0 op het scorebord stond. Oleksandr Zinchenko legde goed terug op Martin Odegaard en de Noorse spelmaker schoot raak.

De klasse van Arsenal was Wolverhampton simpelweg te veel. Trossard was dicht bij de 3-0, net als Gabriel Martinelli. De Braziliaan raakte de lat. Een derde treffer leek onvermijdelijk, maar de ploeg van Arteta haalde daarna toch de voet wat van het gaspedaal. Net voor en kort na de pauze kregen de bezoekers zowaar wat kansen, maar David Raya was bij de les. Van een comeback was nooit echt sprake, maar Arsenal liet zich toch in slaap sussen. Zodoende kon Matheus Cunha in de slotfase de spanning terugbrengen. Plots moest Arsenal overleven tijdens de negen minuten blessuretijd, al raakte Eddie Nketiah nog de paal.

Arsenal trok de zege desondanks over de streep en blijft voorlopig koploper in de Premier League. Naaste belager Manchester City, dat zondag tegen Tottenham speelt, heeft vier punten minder. 

Overige uitslagen
Brentford - Luton Town 2-1
Burnley - Sheffield United 5-0