EK-Groepsfase voor Rode Duivels is bekend, een erg mooie start

EK-Groepsfase voor Rode Duivels is bekend, een erg mooie start

02-12-2023 19:00 Laatste update: 19:15
21

De Rode Duivels kennen (deels) hun tegenstanders voor de groepsfase van het EK 2024. Zaterdag koppelde het lot Roemenië, Slowakije en de Play-Off-winnaar van Path B aan België. In de groep van België kan dus nog bijkomen: Bosnië-Herzegovina, Oekraïne, Israël of IJsland.

Bij de loting was België reekshoofd. Het kon daardoor niet gekoppeld worden aan gastland Duitsland. Ook Portugal, Frankrijk, Spanje en Engeland waren geen opties. De tegenstanders moesten uit Pot 2, Pot 3 en Pot 4 komen. Uiteindelijk kwamen Roemenië, Slowakije en een Play-Off-winnaar uit de koker. België zit in Poule E. 

De nummers één en twee van elke groep na het afronden van de groepsfase plaatsen zich voor de knock-outfase van het EK. Terwijl ook de vier beste nummers drie zich kwalificeren voor de achtste finales.

Op 14 juni 2024 speelt Duitsland de openingswedstrijd van Euro 2024. De finale van het EK wordt een maand later op 14 juli 2024 afgewerkt. De eindstrijd gaat door in Berlijn. In totaal worden er 51 duels afgewerkt in 10 stadions.