Gimenez en Ueda (ex-Cercle) bij Feyenoord: Die Japanner is goed, verschrikkelijk

Gimenez en Ueda (ex-Cercle) bij Feyenoord: "Die Japanner is goed, verschrikkelijk"

02-12-2023 15:46

Willem van Hanegem is allesbehalve te spreken over het optreden van Santiago Gimenez tegen Atlético Madrid (1-3). De Mexicaanse spits beleefde een uiterst moeizame avond tegen de centrale verdedigers van Los Colchoneros, waaronder de voormalige Rode Duivel Axel Witsel.

Gimenez noteerde tegen Atlético in negentig minuten slechts zeventien balcontacten. "Zo, die was slecht... Als je zit te kijken, denk je: doet hij het nou expres?", is Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad bikkelhard. "Of zou het komen door Diego Simeone? Die zat vooraf een heel matras aan veren in zijn kont te duwen, maar hij raakte echt geen knikker."

Van Hanegem vindt het logisch dat Ayase Ueda, ex-Cercle Brugge, meer kansen krijgt. "Die Japanner is ook heus een goede spits, maar die mag af en toe zes minuten spelen. Dat is toch verschrikkelijk? Ja, die andere (Gimenez, red.) is ook goed, maar die moet wel wakker blijven."

Al vroeg in de wedstrijd ging het mis voor Feyenoord, dat via een eigen goal van Lutsharel Geertruida op achterstand kwam. Van Hanegem wijst niet de verdediger aan als schuldige. "Dat was echt een heel grote fout van Bijlow. Als je gaat, moet je ook echt gaan. En niet ineens weer teruggaan. Maar hij was nog wel de enige die een béétje goed speelde."