Thiago blinkt uit bij Club Brugge, Braziliaan kan nu ook in de prijzen vallen

Thiago blinkt uit bij Club Brugge, Braziliaan kan nu ook in de prijzen vallen

01-12-2023 09:15

Club Brugge won donderdag overtuigend in Europa en haalde het met 0-5 van het Turkse Besiktas. Daarin speelde Igor Thiago een belangrijke rol door twee keer te scoren. Ook bij de UEFA heeft men de prestatie van de Braziliaan opgemerkt.

Thiago kreeg van heel wat analisten al flink wat kritiek dit seizoen, maar gaf hen donderdag lik op stuk. De nog steeds maar 22-jarige Braziliaan heeft na 27 partijen voor Club Brugge toch al tien doelpunten achter zijn naam staan. Twee daarvan scoorde hij tegen Besiktas, wat hem nu een mooie individuele prijs kan opleveren.

Bij de UEFA werd Thiago namelijk genomineerd voor 'Speler van de week in de Conference League'. Voor die prijs neemt de Braziliaanse spits het op tegen Kucka (Slovan Bratislava en twee keer gescoord tegen Klasvic), Nygren (Nordsjaelland, ex-KRC Genk en drie keer gescoord tegen Fenerbahçe) en Pellegrino van Bodo/Glimt die drie keer scoorde tegen FC Lugano.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.