Kompany voor kelderkraker Premier League: Niet te vergelijken met Championship

Kompany voor kelderkraker Premier League: "Niet te vergelijken met Championship"

30-11-2023 18:36

Vincent Kompany, de hoofdtrainer van Burnley FC, staat voor een belangrijke match in de Premier League. Burnley draagt op dit moment de rode lantaarn en neemt het op tegen de nummer achttien, Sheffield United. Beide teams troffen elkaar ook vorig seizoen in de Engelse Championship. Sheffield heeft slechts één punt meer dan Burnley, Kompany kan goede zaken doen in de Premier League.

Burnley nam het vorig seizoen ook tweemaal op tegen Sheffield United, Kompany wordt gevraagd in hoeverre de confrontatie nu is veranderd. “We staan tegenover een aantal vergelijkbare uitdagingen. Ik weet niet hoe de persconferentie voor mijn collega gaat zijn, maar het zou me verbazen als hij de Championship vergelijkt met de Premier League”, deelt Kompany via de officiële kanalen van Burnley.

Kompany vertelt dat het een wereld van verschil is in de Premier League. “Het is volledig anders, je probeert nu altijd een afsnijweg te vinden naar punten. Een weg om te winnen. Je probeert constant de weg te vinden om een overwinning te boeken. Het blijven zoeken naar mogelijkheden om te winnen. Of je je aanpast of niet, het is een natuurlijke manier om met deze verschillende uitdagingen om te gaan”, besluit Kompany.

De punten zijn broodnodig voor Kompany en Burnley in de Premier League. Er is een gat ontstaan tussen de degradatiezone en de rest van de Premier League. Door de puntenmindering van Everton, staan Sheffield, Everton en Burnley in de degradatiezone.

Sheffield staat na dertien matchen op vijf punten, Everton en Burnley hebben er vier. Luton Town staat op de veilige zeventiende plek, met negen punten. Het gat tussen de degradatiezone en Luton bedraagt nu vier punten.