Eendracht Aalst komt met open brief na commotie: ‘Foutieve informatie’

Eendracht Aalst komt met open brief na commotie: ‘Foutieve informatie’

30-11-2023 14:25 Laatste update: 14:40

Eendracht Aalst heeft met een open brief gereageerd op de commotie van de afgelopen weken. Het spreekt van foutieve informatie en berichten over de interne werking. Onder meer ex-Rode Duivel Keivn Mirallas is er sportief directeur.

In de Tweede Amateurklasse doet Aalst het goed, maar achter de schermen verschenen er allerlei berichten de afgelopen weken. Er zouden financiële problemen zijn en de jeugdwerking werd tijdelijk stopgezet. Aalst reageert nu met een open brief.

Ook het overnameproces zou ‘trager dan verwacht zijn gegaan, maar werd wel in november afgerond’. Ook over de financiële situatie spreekt Eendracht Aalst: ‘De club betreurt dat in de media een perceptie wordt gecreëerd dat de club vandaag nog een miljoenenschuld met zich meedraagt, terwijl het tegendeel waar is.’

Ook de berichten over schulden voor de huur van het jeugdcomplex en gas-en elektriciteitsrekeningen worden tegengesproken. De club zegt dat een persoon binnen de club ‘onrust wilde creëren’. Die persoon zou zonder overleg alle wedstrijden hebben geannuleerd en de club bekijkt nu juridische stappen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.