Vanhaezebrouck: Leider van de Rode Duivels ooit de dug-out kapot zien slaan

Vanhaezebrouck: "Leider van de Rode Duivels ooit de dug-out kapot zien slaan"

29-11-2023 19:17
9

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, reageert op de situatie rondom Gift Orban bij De Buffalo’s. Orban mocht tegen koploper Union SG tien minuten voetballen, dit zorgde voor flink wat frustratie na de match bij de spits. De match tussen Gent en Union eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Orban trapte na het laatste fluitsignaal tussen Gent en Union een flesje weg, Vanhaezebrouck zei hier het volgende over. “Hij trapt flesje weg na de match begot. Ik heb de leider van de Rode Duivels (Lukaku, red.) ooit de dug-out kapot zien slaan. Dat doet Gift niet. Dat is allemaal niet erg. Laat hem zijn ding maar doen”, citeert Het Belang van Limburg Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck geeft aan dat het geen gemakkelijke situatie is voor Orban bij Gent. “Vorig seizoen was hij de held. Alles wat hij aanraakte, veranderde in goud. Nu maakt hij de andere kant mee. Dat kan hem alleen maar sterker maken. Hij blijft daar redelijk nuchter in. Hij snapt het echt wel.”

Vanhaezebrouck wordt tot slot nog gevraagd of hij dit niet beter zondag had kunnen zeggen over zijn spits bij Gent. De hoofdtrainer sloeg eerder een mea culpa over zijn uitspraken over Orban na de match. “Ach, ik zeg het liever nu…”, besluit Vanhaezebrouck.