Vertessen over reserverol bij PSV: ''Zou liegen als ik zeg dat die rol leuk is''

Vertessen over reserverol bij PSV: ''Zou liegen als ik zeg dat die rol leuk is''

29-11-2023 17:10 Laatste update: 17:32
1

Yorbe Vertessen geeft toe dat hij het niet altijd makkelijk vindt om tweede viool te spelen bij PSV. Hoewel trainer Peter Bosz lovend over hem is, heeft de 22-jarige Belg te maken met zware concurrentie van Noa Lang, Hirving Lozano en Rode Duivel Johan Bakayoko.

"Haha, ik kies niet voor de makkelijke weg, hè? Maar ik vind het ook mooi dat ik me met zulke goede spelers kan meten en met hen kan concurreren", vertelt Vertessen aan Voetbal International. Daardoor moet hij zich wel schikken in een rol als invaller. "Dat is niet altijd makkelijk. Ik voel me zeker echt onderdeel van het team, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat die rol leuk is. Maar we presteren gewoon goed, dus wat ik kan zeggen."

Ondanks zijn geringe speeltijd tekende Vertessen al voor drie goals en één assist in de Eredivisie. "Ik wil zo graag die volgende stap zetten. Het is natuurlijk mooi en fijn dat de trainer tevreden is en dat ik de complimenten krijg, maar dat maakt het aan de andere kant soms wat lastiger. Want ik hoor het en ik krijg er goeie reacties op, maar het maakt de teleurstelling af en toe groter."

Hoewel de reserverol van Vertessen zich al aftekende besloot hij afgelopen zomer bij PSV te blijven. Interesse was er wel. "Klopt, er zaten een paar leuke clubs bij. Er zijn ook wel gesprekken geweest, maar het was net niet top. Uiteindelijk is het niet tot een overeenkomst gekomen, laten we het daarop houden. Ik wist wel dat ik door bij PSV te blijven toch een risico nam. Door de concurrentie die ging komen. Maar ik heb ook vertrouwen in mezelf en in mijn kwaliteiten."

Vertessen trok nog niet aan de bel bij Bosz en wil zich vooral op het veld laten zien. "En ik denk dat mijn concurrenten meer hebben gepresteerd dan ik vooralsnog. Maar als ik kijk, toen Noa uitviel, zat ik er op dat moment beter in dan bijvoorbeeld Lozano. Hij moest toen echt nog even wennen aan alles. Dat was wel even moeilijk voor mij. Maar ineens ging hij goed presteren en is het moment om wat te zeggen voorbij. Nou, daar leer ik dus ook weer van."

Vertessen speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Union SG. De aanvaller kwam 15 maal uit in het shirt van Union in de Jupiler Pro League en wist daarin 3 maal te scoren.