Verhuurbalans bij Standard: ervaring opdoen was boodschap, maar weinig succes

Verhuurbalans bij Standard: ervaring opdoen was boodschap, maar weinig succes

29-11-2023 15:00 Laatste update: 30-11-2023 23:40

De heenronde in de Jupiler Pro League zit erop en ook in het buitenland is het keerpunt nabij. Het vormt voor de technische staf het uitgelezen moment om een tussentijdse evaluatie te maken van de verschillende verhuurde spelers. VoetbalPrimeur.be helpt graag een handje bij de Belgische topclubs, met in deze zesde aflevering Standard Luik. Vooral enkele jongeren kregen de opdracht om elders ervaring op te doen.

Sacha Bansé (Valenciennes FC)

Aantal speelminuten: 415 (5 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Clean sheets: 1
Kaarten: 3 keer geel

Een sterkhouder bij SL16, dat wel, maar op 22-jarige leeftijd zat een doorbraak bij de hoofdmacht er nog steeds niet in. Tijdens de eerste speeldagen kreeg Bansé wel nog drie invalbeurten, maar Carl Hoefkens overtuigen zat er niet in. In de Franse Ligue 2 is de middenvelder in ieder geval verzekerd van speeltijd. Een pretje is het daarentegen niet: in zijn zeven optredens kon Bansé nog geen enkele keer winnen ...

Alexandro Calut (OH Leuven)

Aantal speelminuten: 0
Doelpunten: 0
Assists: 0
Clean sheets: 0
Kaarten: 0 keer geel

Op het eerste zicht leek de tijdelijke overstap naar Leuven best een goede keuze voor Calut. De linksachter kreeg echter af te rekenen met brute pech: in de voorbereiding kreeg hij meteen af te rekenen met een enkelblessure. Daar is het Luikse jeugdproduct dezer dagen nog steeds van aan het herstellen. Het gaf hem de tijd om ex-coach Ronny Deila eens stevig op de korrel te nemen ...

Denis Dragus (Gaziantep FK)

Aantal speelminuten: 774 (9 keer basis)
Doelpunten: 4
Assists: 0
Clean sheets: 4
Kaarten: 3 keer geel

Het huwelijk tussen de Roemeense aanvaller en Standard blijft voornamelijk gebaseerd op rationele waarden. Na twee eerdere uitleenbeurten in de laars is Dragus nu in Turkije verzeild geraakt. Daar maakt de trainer dankbaar gebruik van hem. Dragus verscheen telkens als hij fit was aan de aftrap. Hij beloonde Gaziantep met drie doelpunten. Voetnoot: zijn persoonlijke seizoensrecord staat op zeven. 

Léandre Kuavita (Genoa)

Aantal speelminuten: 0 (0 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Clean sheets: 0
Kaarten: 0 keer geel

Zou Kuavita een telefoontje gepleegd hebben naar Dragus? Die laatste verkende Genoa eerder al, nu is het de beurt aan zijn jongere ploeggenoot. Tot dusver brengt ook deze overeenkomst geen zoden aan de dijk. Kuavita mocht nog geen enkele keer opdraven bij de A-ploeg van zijn Italiaanse huurclub, maar moest zich wenden tot de U19. Had hij dan niet beter bij SL16 kunnen meedraaien?

Abdoul Tapsoba (Amiens SC)

Aantal speelminuten: 353 (5 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 1
Clean sheets: 5
Kaarten: 1 keer geel

Een gelijkaardige relatie zoals die van Dragus. Ook Tapsoba kon zelfs korte periode Sclessin in vuur en vlam zetten en is nu vooral overbodige ballast. Zijn uitleenbeurt bij Amiens moet dan ook gezien worden als een etalageraam. Jammer genoeg blijft de snelle aanvaller in hetzelfde bedje ziek: statistieken kan hij nauwelijks voorleggen. Wel leuk is dat hij zich nu ploegmaat mag noemen van cultspits Andy Carroll.