Verhuurbalans bij Genk: zware opgave voor basisklant Carstensen, Castro doet mee

Verhuurbalans bij Genk: zware opgave voor basisklant Carstensen, Castro doet mee

23-11-2023 14:30 Laatste update: 26-11-2023 15:45
5

De heenronde nadert haar einde, in België en het buitenland. Het vormt voor de technische staf het uitgelezen moment om een tussentijdse evaluatie te maken van de verschillende verhuurde spelers. VoetbalPrimeur.be helpt graag een handje bij de Belgische topclubs, met in deze vierde aflevering KRC Genk. Met Rasmus Carstensen en Nicolas Castro zochten daar twee jongens tijdelijk andere oorden op.

Rasmus Carstensen (1FC. Köln)

Aantal speelminuten: 774 (9 keer basis)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Clean sheets: 0
Kaarten: 1 keer geel, 1 keer rood

Topcompetitie, levendige stad, prachtig stadion, geweldige sfeer ... Als je Genk dan toch moet verlaten, is Keulen geen tegenvallende bestemming om terecht te komen. Enerzijds bewijst Carstensen er uit het juiste hout gesneden te zijn. In de viermansachterhoede van Die Geissböcke staat de Deen uiterst rechts. Anderzijds draait het behoorlijk vierkant bij de ploeg. Na elf speeldagen staat Köln gedeeld laatste, naast negatieve verrassing Union Berlin. November heeft wel al enige verbetering gebracht, met twee gelijke spelen. Deze vrijdagavond volgt een test van jewelste voor Carstensen, want dan komt het aanvalsgeweld van Bayern München over de vloer.

Nicolas Castro (Elche CF)

Aantal speelminuten: 745 (9 keer basis)
Doelpunten: 2
Assists: 1
Clean sheets: 4
Kaarten: 2 keer geel, 1 keer rood

Nagenoeg evenveel speeltijd als Carstensen, al kon Castro zich daarin dat tikkeltje nadrukkelijker onderscheiden. Niet onlogisch, gezien zijn hogere positie op het terrein. De middenvelder leverde drie statistieken af die (belangrijk!) telkens goed waren voor puntengewin. Mede daardoor staat Elche nu in de ruime middenmoot in de Segunda Division. Maak daar gerust 'erg ruim' van: als nummer elf telt het amper zes punten achterstand op het huidige nummer twee. Promotie naar La Liga blijft dus binnen handbereik. Dan zal Castro, die voornamelijk als acht wordt uitgespeeld, zijn temperament wel moeten leren beheersen. Begin deze maand pakte hij nog een dubbele gele prent.

No Poll