“Doku is belangrijkste speler bij Rode Duivels”

“Doku is eigenlijk de belangrijkste speler geworden van de Rode Duivels”

29 november om 10:59

Jeremy Doku speelt de pannen van het dak in de Premier League. De jonge Rode Duivel maakt indruk en ook La Tribune, het Waalse equivalent van Extra Time, merkt dit op. De analisten werpen een blik op zijn statistieken. 

Tegen Liverpool voltooide Doku elf dribbels en zette daarmee een nieuwe seizoensmaatstaf neer voor dribbels in één wedstrijd. Met een gemiddelde van 4,3 succesvolle dribbels per wedstrijd is de Belgische ster simpelweg de meest effectieve dribbelaar in de Engelse competitie.

"Hij is een basispion geworden bij Manchester City. Hij heeft zichzelf getransformeerd”, gelooft het panel. “Hij is zo'n belangrijke speler voor City geworden en hij is eigenlijk de belangrijkste speler voor onze Duivels. En dat in slechts een paar maanden," zegt Nordin Jbari, geciteerd door RTBF.

"Hij doet me denken aan Garrincha," voegde Stephan Streker toe. "Hij deed altijd hetzelfde. Hij keek naar zijn verdediger en duwde de bal naar voren voordat hij voorzette. Doku doet hetzelfde. Hij duwt de bal en passeert met zijn vurige benen voordat hij voorzet."