Openda maakt indruk op buitenlandse pers: 'Kreeg Etihad in een shock'

Openda maakt indruk op buitenlandse pers: 'Kreeg Etihad in een shock'

29-11-2023 09:00 Laatste update: 20:40
1

Dinsdag beet Leipzing in de Champions League in het zand. Het verloor met 3-2 van Manchester City. De nederlaag van de Duitsers lag niet aan Loïs Openda. De Rode Duivel scoorde immers twee keer. In de buitenlandse media kreeg Openda de nodige lof.

L'Équipe verkoos Openda tot Man van de Match. 'Hij verslond de diepte om te scoren', klinkt het in Frankrijk. 'Toen hij vervangen werd, stond Leipzig nog voor. Dat hadden de bezoekers te bedanken aan twee prachtige goals van hem, die op gelijkaardige manier werden gemaakt. Met zijn lichaamstaal zette hij zijn tegenstander in de wind zonder eerst de bal te raken. Hij bedroog eerst Ortega en daarna Ruben Dias.'

'Openda was dé man. Hij ging naar binnen en nam Ortega te grazen', schrijft BBC over de ex-speler van Club Brugge. 'Guardiola ging er door met zijn arme zwaaien. Die reactie had de manager ook na de tweede treffer van Openda. Akanji probeerde de spits af te stoppen, maar hij had niet door dat de aanvaller hem een simpele spin in de wind zou zetten.' Onze landgenoot kreeg van de Engelsen voor zijn prestatie ook een score van 7,98. Niemand op het veld kreeg meer. 

Verder lezen we ook bij Sky Sports lof voor Openda. 'Met twee doelpunten in veertig minuten kreeg hij het Etihad stil. Na een simpele bal maakte hij beheerst af. Daarna deed hij dat nog eens over en kreeg hij het stadion in een shock.' Net zoals Xavi Simons beloonde Sky Sports Openda met een 8 op 10. Bij Manchester City kreeg ook invaller Jérémy Doku een 8 op 10.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.