'Transferoffensief Manchester United in de winter'

'Transferoffensief Manchester United: mogelijk vier nieuwe spelers in de winter'

28 november om 21:01

Manchester United hoopt zich in de winterse transferperiode spectaculair te versterken. Op het verlanglijstje staan een centrale verdediger, een 6, een 8 én een spits. Met dat nieuws pakt The Guardian dinsdagavond uit.

Na een moeizame seizoenstart heeft Manchester United de smaak te pakken: vijf van de laatste zes wedstrijden in de Premier League werden gewonnen. Maar het is nog lang niet genoeg, weet de clubleiding. In januari moeten liefst vier posities versterkt worden, ongetwijfeld tot blijdschap van Erik ten Hag.

Volgens The Guardian heeft de komst van een controlerende middenvelder de hoogste prioriteit. In de zomer werd Sofyan Amrabat op huurbasis overgenomen van Fiorentina, maar zijn verblijf op Old Trafford verloopt door zijn onovertuigende spel teleurstellend. Daarnaast worstelt ook Casemiro met zijn vorm. United is op zoek naar een alternatief.

Omdat er in de zomer nog 75 miljoen euro werd uitgegeven aan Rasmus Højlund, is de komst van een nieuwe spits niet heel dringend. Wel houdt United de ogen open en oren gespitst voor buitenkansjes. De naam van Timo Werner (RB Leipzig) passeerde al de revue. De zoektocht naar een extra rechtsbenige centrale verdediger voedt de geruchten dat Raphaël Varane mag uitkijken naar een nieuwe club.

Manchester United broedt óók nog op de komst van een nieuwe 8. Dat is verrassend, klinkt het, omdat Mason Mount een halfjaar geleden nog voor 65 miljoen euro overkwam van Chelsea. Mount heeft echter weinig impact kunnen maken, waardoor Ten Hag mogelijk meer opties krijgt in de tweede seizoenshelft.

Veel zal afhangen van de overname door Sir Jim Ratcliffe, die 25 procent van de aandelen in handen gaat krijgen. Het ligt voor de hand dat zijn investeringen ook een groter transferbudget creëren. Om aan de regels rond Financial Fair Play te voldoen, moeten er waarschijnlijk wel spelers worden verkocht. Naast Varane staat onder meer Anthony Martial daarvoor op de nominatie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.