''Blijf denken dat Mertens in aanmerking komt voor Rode Duivels, bij pech Lukaku''

''Blijf denken dat Mertens in aanmerking komt voor Rode Duivels, bij pech Lukaku''

28-11-2023 15:15
9

Dries Mertens staat nog altijd op de velden. De aanvaller is actief bij het Turkse Fenerbahçe en staat nog altijd open voor een terugkeer bij de Rode Duivels. Filip Joos besprak de realistische mogelijkheden van zo'n terugkeer voor de 36-jarige routinier.

Mertens voetbalt niet meer in de top 5 van de grootste competities. ''De wedstrijden van Galatasaray komen minder in beeld'', vertelde Joos bij Extra Time

Toch ziet Joos nog meerwaarde. ''Maar we zien hem wel in de Champions League op Manchester United heel slim een penalty forceren, waardoor Galatasaray daar dit seizoen nog ging winnen'', zei Joos.

Een mooie back-up, volgens Joos. ''Ik blijf ook denken dat mocht er iets gebeuren met Lukaku en Openda, dat Mertens dan nog in aanmerking komt. En daar hoopt hij tóch nog een heel klein beetje op, dat is ook mooi'', aldus Joos.

Mertens speelde in zijn hele loopbaan tot nu toe 109 interlands voor de Rode Duivels. Daarin was de aanvaller 21 keer trefzeker.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.