'Ex-Rode Duivels kunnen nog voor meerwaarde zorgen in de Jupiler Pro League'

'Ex-Rode Duivels kunnen nog voor meerwaarde zorgen in de Jupiler Pro League'

28-11-2023 14:15 Laatste update: 14:42
34

De Rode Duivels beleven in eigen land tegenwoordig gloriedagen na hun internationale avonturen. Zo werd Toby Alderweireld bijvoorbeeld kampioen met Royal Antwerp FC en doen Simon Mignolet (Club Brugge) en Jan Vertonghen (RSC Anderlecht) het ook naar behoren. Ludo Vandewalle dacht na over wie nog meer een succesvolle terugkeer naar de Jupiler Pro League kan maken.

Het eerste voorbeeld stopte onlangs in China. 'Marouane Fellaini (net 36) die terugkeert uit China en nog niet wil stoppen', noemde Vandewalle in Het Nieuwsblad.

In de Europese top lopen ook nog kandidaten rond. 'Axel Witsel (34) die wel wekelijks, als verdediger nu, speelt bij de Spaanse topclub Atlético Madrid. Zijn contract loopt op het einde van het seizoen af', schreef Vandewalle.

Turkije huisvest een andere gegadigde. 'Net als Dries Mertens (36), laatbloeier en nog altijd goed genoeg voor Galatasaray, dus zeker voor de Jupiler Pro League', pende de analist.

Tenslotte is er een waardevolle kracht bij Dortmund op de bank. 'Ook Thomas Meunier (32), balancerend tussen bank en tribune bij Dortmund, bezit de intelligentie en het inzicht om een Belgische topclub naar een hoger niveau te stuwen', aldus speler nummer 4 die waarde kan toevoegen aan de Jupiler Pro League volgens Vandewalle.

Fellaini speelde in totaal 87 interlands voor de Rode Duivels. Axel Witsel speelde er zelfs 130. Mertens kwam 109 keer uit in het shirt van de Rode Duivels en Meunier 62 keer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.