'Royal Antwerp FC heeft ongeveer één procent kans om te overwinteren in Europa'

'Royal Antwerp FC heeft ongeveer één procent kans om te overwinteren in Europa'

28-11-2023 14:55 Laatste update: 15:07
9

Royal Antwerp FC is zo goed als uitgeschakeld in de Champions League en ook in Europa. Theoretisch is overwinteren nog mogelijk, maar dan moet er een groot wonder gebeuren. Dat zeggen ook de statistieken van databureau Gracenote volgens Sporza.

Volgens het databureau is de kans dat Antwerp in het begin van 2024 in Europa speelt minimaal. De ploeg van Mark van Bommel maakt volgens de statistieken van Gracenote namelijk maar 1,1% kans.

Dat er nog enige kans is, komt door de regels van de Champions League. Het onderlinge resultaat is namelijk belangrijker dan het doelsaldo in de groepsfase van het prestigieuze toernooi. Daardoor kan Antwerp nog derde worden.

Antwerp moet echter in de komende twee wedstrijden tegen Shakhtar Donetsk en Barcelona sowieso 6 punten behalen. Tegen de Oekraïense kampioen moet dat zelfs met minstens 2 doelpunten verschil gebeuren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.