Vertonghen met assist belangrijk voor Anderlecht: “Moesten directer zijn”

Vertonghen met assist belangrijk voor Anderlecht: “Moesten directer zijn”

27-11-2023 07:47 Laatste update: 09:04
4

RSC Anderlecht won de derby tegen RWDM met 2-1. Paars-wit kwam op achterstand, maar draaide die in de tweede helft om. Verdediger Jan Vertonghen gaf de knappe assist op de winning-goal van Vazquez.

Vertonghen sprak na afloop met Sporza over de derby. "Ik had van bij het begin gezegd dat we moesten aanvallen. RWDM stond in een laag blok en deed het heel goed. Ze kwamen 0-1 voor en dan wordt het moeilijk. Wij zijn er vol voor gegaan, we hebben veel kansen gecreëerd en we hebben er ook veel gemist."

Rode Duivel Vertonghen gaf een mooie assist bij het winnende doelpunt en leek zijn voorzetten nog niet te zijn verleerd. "Ik heb nog wat matchen als linksback gespeeld, hé. Dat kwam van pas en een echte spits duikt dan op aan de tweede paal."

Vertonghen vond ook dat Anderlecht directer moest zijn. "RWDM doet het altijd heel goed tegen topteams. Ze spelen heel gedisciplineerd. Dan hoef je niet te veel te breien. We moesten iets directer zijn, de bal sneller in de box krijgen. Uiteindelijk heb ik het dan maar zelf gedaan", knipoogde de aanvoerder.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)