Lemajic blikt terug op rollercoaster bij KAA Gent: Ik ben dankbaar

Lemajic blikt terug op rollercoaster bij KAA Gent: "Ik ben dankbaar"

23-11-2023 23:16

KAA Gent nam afgelopen zomer afscheid van Darko Lemajic, die terugkeerde naar RFC en meteen kampioen werd in Letland. Bij Gent liep het minder goed af voor de Serviër, al wil hij vooral het positieve onthouden.

De dertigjarige spits werd op aanraden van Hein Vanhaezebrouck in huis gehaald, maar wist zich nooit echt helemaal door te zetten bij de Buffalo's. Na twee seizoenen voor Gent gespeeld te hebbn mocht hij gratis vertrekken.

Ook bij de fans was hij niet de meest geliefde speler, al wil Lemajic vooral de goede momenten onthouden. "Aanvankelijk waren ze best kritisch, maar geleidelijk aan genoot ik wel van hun steun. Toen ik inviel werd ik vaak vurig aangemoedigd", geeft Lemajic aan bij Het Nieuwsblad.

Ondanks zijn sportief mindere periode heeft hij toch vooral goede herinneringen overgehouden aan zijn periode in ons land. "Uiteindelijk waren die twee seizoenen een rollercoaster, met de bekerwinst in 2022 als absoluut hoogtepunt. Ik ben dankbaar voor mijn kans in hoog aangeschreven competitie", aldus de spits.

In juli keerde Lemajic uiteindelijk terug naar ex-club RFC, waar hij met vijf doelpunten en één assist in elf partijen een belangrijk aandeel had in de titelwinst.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.