'Real Madrid gaat vol voor nieuwe Galáctico: twee wereldspelers in beeld'

'Real Madrid gaat vol voor nieuwe Galáctico: twee wereldspelers in beeld'

23-11-2023 15:36
3

In tegenstelling tot aartsrivaal FC Barcelona staat Real Madrid er financieel bijzonder florissant voor. De Koninklijke heeft zijn positie de afgelopen jaren flink versterkt en wil dat nu verzilveren: een nieuwe Galáctico moet naar het Bernabéu komen, meldt Diario AS.

De Madrileense sportkrant somt op dat Real Madrid de personeelskosten al terugbracht met 78 miljoen euro, terwijl het over een eigen vermogen beschikt van 128 miljoen om te besteden op de transfermarkt. Dat is echter niet alles. De Spaanse grootmacht sloot in het verleden diverse leningen af, die nog niet zijn gebruikt. Daardoor kan de oorlogskas met nog eens 265 miljoen worden aangevuld, mocht dat nodig zijn.

AS weet waarvoor Real Madrid het geld wil gebruiken: een nieuwe superster, een Galáctico, moet zijn intrede doen. Daarbij zet de club hoog in: Kylian Mbappé en Erling Haaland staan bovenaan het verlanglijstje. De Madrilenen zijn van mening dat het sinds het vertrek van Karim Benzema aan een spits van wereldklasse ontbreekt.

Vooral Mbappé is een interessant doelwit vanwege zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain. De zaakwaarnemer van Haaland zinspeelde onlangs echter ook op een mogelijke transferclausule in de verbintenis van de Noor bij Manchester City.