'Bij vertrek naar Real Madrid wil Xabi Alonso Frimpong meenemen'

'Bij vertrek naar Real Madrid wil Xabi Alonso Frimpong meenemen'

22-11-2023 23:11

Jeremie Frimpong mag dankzij Xabi Alonso dromen van een toptransfer naar Real Madrid. De Oranje-international zou in het kielzog van de Spaanse trainer van Bayer Leverkusen naar het Estadio Santiagbo Bernabéu kunnen verhuizen, meldt Mundo Deportivo.

De naam van Alonso zingt nadrukkelijk rond als mogelijke opvolger van Carlo Ancelotti, mocht de Italiaan na dit seizoen afscheid nemen bij Real Madrid. De voormalige controleur ziet het wel zitten om terug te keren bij de Koninklijke en volgens MD heeft hij in dat geval meteen één transferverzoek. De Spaanse grootmacht wil namelijk versterking op rechtsback en Alonso ziet in Frimpong de ideale kandidaat.

Voor Frimpong zou wel meer interesse zijn. Ook Liverpool en Chelsea hebben de 22-jarige vleugelverdediger op de korrel. Frimpong, die geblesseerd afhaakte bij het Nederlands elftal, is een sensatie bij Leverkusen en in de Bundesliga. In zestien officiële duels was hij dit seizoen al goed voor vijf goals en zeven assists. Zijn contract loopt nog tot medio 2028, maar daarin is wel een transferclausule opgenomen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.