Courtois over het conflict in Israël: “Ontoelaatbare dingen, willen vrede”

Courtois over het conflict in Israël: “Ontoelaatbare dingen, willen vrede”

23-11-2023 10:40 Laatste update: 10:43
19

Thibaut Courtois, de geblesseerde doelman van Real Madrid en zijn vrouw Mishel Gerzig reageren in een uitgebreid interview van Het Nieuwsblad op het conflict in Israël. Gerzig is een Israëlische en mede daardoor ook begaan bij het conflict. Courtois uitte eerder zijn steun via zijn sociale media, dit kwam hem destijds op flink wat kritiek te staan.

Gerzig vertelt dat iedereen die in Israël geboren is, hun leven lang met het conflict leeft, volgens Gerzig went het nooit. “Ik heb twee jaar in het leger gediend, dus ik ken de situatie goed. Het is heel pijnlijk om te zien op welk punt we zijn gekomen. De vreselijke dingen die mijn familie en vrienden moeten horen, we kennen allemaal mensen die gedood of gewond zijn…”, citeert Het Nieuwsblad Gerzig.

Courtois deelt het volgende over het conflict in Israël. “Vroeger begreep ik er niets van, maar nu heb ik daar familie en vrienden, dus ik maak het van dichtbij mee. Maar ik ben Belg. Ik betuig mijn steun en respecteer alle meningen, zolang ze maar beleefd worden geuit. We zijn allemaal mensen en niemand wil dat onschuldige mensen sterven. Dat is het belangrijkste. Maar nu is er veel haat, vooral via sociale media, veel verdeeldheid en dat is heel moeilijk. Dat zijn ontoelaatbare dingen, want we willen allemaal vrede”, besluit Courtois.

Courtois uitte zich eerder via sociale media met de volgende tekst. ‘Ik ben diep bedroefd door de huidige situatie. Mijn oprechte liefde en steun gaan uit naar mijn vrienden en familie in Israël, met de hoop dat deze nachtmerrie snel tot een einde komt’, vervolgens kreeg Courtois destijds een stortvloed aan kritiek over zich heen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.