'Barcelona gaat Braziliaans talent door blessure Gavi eerder verwelkomen'

'Barcelona gaat Braziliaans talent door blessure Gavi eerder verwelkomen'

23-11-2023 10:21 Laatste update: 10:42

FC Barcelona gaat Vitor Roque zeer waarschijnlijk eerder verwelkomen. Doordat Gavi nu zeer ernstig geblesseerd is, mag de toekomstige aanwinst uit Brazilië zich nu waarschijnlijk eerder gaan melden bij de Spaanse grootmacht. 

Gavi scheurde tijdens een interland met Spanje zijn kruisband af. Het lijkt erop dat de middenvelder dit seizoen niet meer in actie komt. Deco, de technisch directeur van Barcelona, gaf kort daarna aan dat het onmogelijk is om een soortgelijke speler aan te trekken. Toch lijkt de regerend landskampioen een oplossing te hebben gevonden, in de naam van Roque. 

De regels van La Liga schrijven voor dat Barcelona tachtig procent van het salarisruimte van Gavi mag gebruiken om Roque te registreren voor de competitie. Daarbij komen de regels omtrent Financial Fair-Play dan niet in het geding. Mundo Deportivo en RAC1 melden dat Barcelona inmiddels al een akkoord heeft bereikt met La Liga om Roque komende winter in te schrijven. Het is nog even wachten op een schriftelijke bevestiging, alvorens de club het nieuws wereldkundig zal maken. 

Barcelona betaalde afgelopen zomer een vast bedrag van 30 miljoen euro voor de achttienjarige Roque, die zich aanvankelijk pas in juli 2024 hoefde te melden in Camp Nou. Dit seizoen was de aanvaller van Athlético Paranaense goed voor elf doelpunten en drie assists in 22 competitiewedstrijden. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.