Gibraltar-spelers zorgen voor irritatie bij Nederland: Het werd vervelend

Gibraltar-spelers zorgen voor irritatie bij Nederland: "Het werd vervelend"

22-11-2023 17:16 Laatste update: 18:31
1

Ronald Koeman heeft zich dinsdagavond geïrriteerd aan gedrag van een aantal Gibraltar-spelers. In de slotfase werd er opzicht tijdgerekt, zonder dat daar een straf tegenover stond. Dat kwam het spel van Oranje niet ten goede, aldus de bondscoach. 

"Op een gegeven moment werd het ook een beetje vervelend", vertelt Koeman na afloop van de 0-6 zege voor de camera van de NOS. "Er waren een aantal situaties waarin zij overtredingen maakten. De scheidsrechter had waarschijnlijk ook medelijden met hen, want iedere doeltrap duurde 45 seconden. Het had beter gekund, maar het is oké."

In de slotfase van wedstrijd kwamen er spelers van Gibraltar richting de bank van het Nederlands elftal gelopen. Waarom dat gebeurde, wist Koeman niet. De bondscoach kwam op dat moment terug op het tijdrekken bij de doeltrappen van Gibraltar. "De vierde man moest er ook wel om lachen. Dan stel je niet de norm die je normaal wel stelt in een wedstrijd, als de tegenstander beter is."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.