Sané riskeert een stevige schorsing door rode kaart na opmerkelijke actie

22-11-2023 10:59 Laatste update: 11:05
4

Leroy Sané heeft zich dinsdagavond laten gaan na een duel met Phillipp Mwene. De Duitse vleugelaanvaller gaf de verdediger een duw, waarna hij met rood van het veld werd gestuurd. De gevolgen zijn mogelijk groot voor Sané.

Duitsland speelde dinsdagavond een vriendschappelijk duel met Oostenrijk. De formatie van bondscoach Julian Nagelsmann is immers al gekwalificeerd voor het EK, aangezien het gastheer is. Het was opnieuw een frustrerende avond voor de Duitsers, die na 29 minuten spelen met 1-0 achter kwamen. Begin tweede helft liet Sané zich gaan na een duel met Mwene. De aanvaller van Bayern München gaf zijn tegenstander vervolgens een flinke duw, terwijl de scheidsrechter er pal naast stond. Hij aarzelde niet en trok rood.

Sané riskeert door zijn opmerkelijke actie nu een behoorlijke schorsing, weet de Duitse tak van Sky Sport. Mogelijk wordt hij voor drie wedstrijden geschorst. Als dat gebeurt, dan mist hij de voorbereiding op het EK in eigen land.

Na afloop betuigde de linkspoot spijt van zijn duw op Mwene. "Dit kan mij niet overkomen. Dit heeft niks te maken met mijn tegenstander. Ik was gefrustreerd door mijn eigen prestatie van vandaag, maar ook door mijn prestatie tegen Turkije (2-3 nederlaag)", aldus Sané in gesprek met de Duitse pers, opgetekend door Sport 1.