Messi witheet door rellen in Rio: ''Dit kan niet worden getolereerd, krankzinnig''

Messi witheet door rellen in Rio: ''Dit kan niet worden getolereerd, krankzinnig''

22-11-2023 09:15 Laatste update: 09:44
1

Lionel Messi heeft zijn afschuw uitgesproken over de heftige rellein in het Maracanã-stadion. Daar ging het in de nacht van dinsdag op woensdag volledig mis, waardoor de kraker tussen Brazilië en Argentinië (0-1) een met een halfuur werd uitgesteld. 

Voorafgaand aan de wedstrijd werden Argentijnse supporters hard aangepakt door de Braziliaanse politie, die het gebruik van knuppels niet schuwde. Toen de spelers van Argentinië dat doorkregen, renden sommigen van hen naar het desbetreffende vak, in de hoop het geweld te kunnen sussen. Zo poogde doelman Emiliano Martínez om een knuppel van een agent af te pakken. 

Een zichtbaar aangeslagen Messi liet de scheidsrechter vervolgens weten pas door te willen spelen als er zekerheid gegeven kon worden omtrent de veiligheid van de aanwezige Argentijnen. "Het zag er heel slecht uit. We zagen hoe mensen werden geslagen, net als in de Copa Libertadores-finale. Er waren spelers met familieleden op de tribune. Dan is de wedstrijd even niet belangrijk. We zagen hoe mensen werden geslagen, er hadden ongelukken kunnen gebeuren. Pas toen de rust terugkeerde, besloten we om naar binnen te gaan. We wilden weten hoe het met onze familieleden ging. Toen we dat wisten, zijn we weer naar buiten gekomen", aldus Messi in gesprek met de aanwezige pers. 

Even later blikte de superster van Inter Miami middels een bericht op Instagram nog eens terug op het voorval in Rio de Janeiro. 'Deze wedstrijd zal opnieuw worden gekenmerkt door de onderdrukking van de Argentijnen in Brazilië. Dit kan niet worden getolereerd. Het is krankzinnig en het moet nu eindigen!!'

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.