EK definitief onhaalbaar voor pechvogel Gavi, herstelperiode zal nog langer duren

EK definitief onhaalbaar voor pechvogel Gavi, herstelperiode zal nog langer duren

21-11-2023 10:37 Laatste update: 11:33
1

FC Barcelona-talent Gavi is zeker tien maanden uit de roulatie, vertelt dokter Ripoll, die zich ontfermt over de Spaanse middenvelder. Gavi scheurde tijdens een interland van Spanje tegen Georgië (3-1) zijn kruisband en nu blijkt dat ook zijn meniscus ernstig beschadigd is.

In het radioprogramma El Larguero komt Ripoll aan het woord over de blessure en het herstel van de negentienjarige Gavi. De arts benadrukt dat de schade aan de meniscus voor een langere revalidatie zorgt. "We zullen zeker tien maanden verder zijn", aldus Ripoll. "Als het alleen om een gescheurde kruisband ging, had hij zes tot acht maanden moeten herstellen."

Ripoll stelt dat Gavi tachtig procent kans heeft om weer helemaal de oude te worden. "Maar dat percentage is natuurlijk ook afhankelijk van het karakter en de wil van de speler om terug te keren." De dokter pleit voor veranderingen op de voetbalkalender. "We doen iets verkeerd. Het speelschema moet worden aangepast, de selecties moeten in evenwicht zijn en gezondheidsproblemen moeten worden aangepakt."

Aanvankelijk was er nog een klein sprankje hoop dat Gavi, die dit seizoen niet meer in actie zal komen voor Barcelona, op tijd fit zou zijn voor het EK in juni. Die droom valt na het nieuws van Ripoll in duigen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.