Verbruggen (ex-Anderlecht) krijgt kritiek na blunder: 'Hij is nog geen zekerheid'

Verbruggen (ex-Anderlecht) krijgt kritiek na blunder: 'Hij is nog geen zekerheid'

20 november - 09:22 Laatste update: 10:05
5

Voormalig RSC Anderlecht-doelman Bart Verbruggen stond zaterdag in doel bij Nederland dat het opnam tegen Ierland. Oranje won met 1-0 maar Verbruggen ging pijnlijk in de fout. Hij werd echter gered doordat de grensrechter buitenspel aangaf. Willem van Hanegem wil niet zomaar voorbijgaan aan de fout van Verbruggen. De invulling van de nummer één-positie blijft een vraagteken bij Oranje, aldus De Kromme.

Verbruggen liet in zijn derde optreden in het Nederlands elftal een schot van Ierland-spits Adam Idah door zijn benen gaan en de doellijntechnologie gaf 'goal' aan. De doelman werd gered door de Italiaanse grensrechter, die buitenspel had geconstateerd. 'Zo moeten we bij de blunder van Bart Verbruggen ook niet zeggen: ach, het was buitenspel toen hij hem door zijn benen liet gaan. Want dat wist hij helemaal niet', reageert Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

Bondscoach Ronald Koeman zal tegen Gibraltar hoogstwaarschijnlijk weer voor Verbruggen kiezen, maar in de aanloop naar het EK in Duitsland ligt volgens Van Hanegem alles nog open. Koeman zal daar de komende maanden een ei over moeten leggen. 'Het blijft toch zoeken onder de lat bij ons, want na Mark Flekken is ook Verbruggen nog geen zekerheidje gebleken. Ik denk dat Justin Bijlow uiteindelijk de beste is', besluit de oer-Feyenoorder.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.