Tedesco over Rode Duivel Lukaku: “Kan niet worden gestopt, altijd aanspeelbaar”

Tedesco over Rode Duivel Lukaku: “Kan niet worden gestopt, altijd aanspeelbaar”

19-11-2023 22:53
9

Domenico Tedesco, de bondscoach van De Rode Duivels, nam de tijd om matchwinnaar Romelu Lukaku in het zonnetje te zetten. De Rode Duivels wonnen de laatste EK-kwalificatiematch met 5-0 van Azerbeidzjan, Lukaku wist vier keer te scoren.

Tedesco is zeer lovend over Lukaku, de bondscoach had tijdens zijn persconferentie al aangegeven dat Lukaku scherp op hem overkwam. “Hij was outstanding. Op training was elk schot op doel binnen. Ik ben heel blij dat ik hem in mijn team heb, als speler en persoon. Ik ben blij en trots. Ik denk dat hij de beste aanvaller is waarmee ik werkte”, citeert Het Belang van Limburg Tedesco.

Tedesco vertelt verder over de kwaliteiten van de spits Lukaku. “Als hij zijn lichaam gebruikt, kan hij niet worden gestopt. Hij heeft de neus voor de goal. Hij weet het doel staan, met zijn ogen toe. Hij is ook altijd aanspeelbaar”, aldus Tedesco.

Tot slot wordt Tedesco gevraagd naar de vriendschappen bij De Rode Duivels en dan specifiek de vriendschap tussen Jérémy Doku en Lukaku. Ik zie veel vriendschappen, niet alleen tussen Doku en Lukaku. Romelu is overigens vriend van iedereen. Doku is ook een topspeler. Ik heb hem in maart al opgeroepen toen hij nog bij Rennes zat”, besluit Tedesco.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.