De Boer ziet grote potentie in Ajax-talent: 'Een type als Kevin de Bruyne'

De Boer ziet grote potentie in Ajax-talent: 'Een type als Kevin de Bruyne'

19-11-2023 21:57 Laatste update: 22:08

Ronald de Boer ziet potentie in Kristian Hlynsson, zo geeft hij aan bij Ziggo Sport Voetbal. De analist laat weten onder de indruk te zijn van het talent, en ziet in de jonge IJslander een soortgelijk type als Kevin de Bruyne en Christian Eriksen.

"Een soort Eriksen-type, ik vind hem een type Kevin de Bruyne. Qua type, ik zeg niet dat hij datzelfde niveau gaat halen", vangt De Boer aan. "Ik zag De Bruyne ooit op het Amsterdam toernooi spelen bij Wolfsburg, tja. Dat loopvermogen, heel makkelijk van zestien naar zestien, dat kan hij ook." Hlynsson maakte dit seizoen voor het eerst zijn opwachting in het eerste van Ajax, onder trainer Maurice Steijn. Tegen FC Utrecht scoorde hij tweemaal.

"Geweldig schot, goede passing, goede oriëntatie. Dat heeft Hlynsson allemaal ook", vervolgt De Boer. "In potentie heeft hij alles om een goede speler te worden. Het niveau van De Bruyne is maar voor weinigen weggelegd, maar ik zie wel potentie."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.