Rel in Tsjechië: drietal in discotheek daags voor cruciaal EK-kwalificatieduel

Rel in Tsjechië: drietal in discotheek daags voor cruciaal EK-kwalificatieduel

19-11-2023 16:14
4

Tsjechië moet het in de beslissende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië zonder Vladimir Coufal, Jakub Brabec en Jan Kuchta stellen. Het drietal zette daags voor het cruciale duel de bloemetjes buiten. Dat viel verkeerd bij de bond. Het drietal werd uit de selectie gezet.

Coufal (West Ham United), Brabec (Aris Saloniki) en Kuchta (Slavia Praag) stonden afgelopen vrijdag nog in de basis tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Polen. Daardoor heeft Tsjechië maandag aan een remise genoeg om zich te plaatsen voor het EK. Een uitgelezen kans voor het Oost-Europese land, maar daar leken de drie niet helemaal van doordrongen.

Brabec, Coufal en Kuchta werden zaterdagavond gespot in een discotheek. Ze bleven er tot in de vroege uurtjes, zo bewezen foto's die van het uitstapje opdoken. De bond verwijt de drie dat ze zich niet aan de regels hebben gehouden en reageert met harde hand. Alle drie de spelers zijn per direct uit de selectie gezet. 'Ze hebben het interne reglement fundamenteel overtreden', luidt de verklaring.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.