Dijkshoorn over Doku: “Dat voetje op de bal verraadt hem, alleen hele grote”

Dijkshoorn over Doku: “Dat voetje op de bal verraadt hem, alleen hele grote”

19-11-2023 13:59 Laatste update: 14:15
11

Nico Dijkshoorn geeft zijn mening over Rode Duivel Jérémy Doku. Dijkshoorn is zeer te spreken over de kwaliteiten van vleugelflitser van Manchester City. Dijkshoorn geniet van de acties van Doku, maar is niet te spreken over zijn ‘dansje’ nadat hij gescoord heeft.

Dijkshoorn is vol lof over het dribbelen van Doku bij Manchester City en bij De Rode Duivels. “Het strafschopgebied niet zien als iets waar landmijnen kunnen liggen, maar als de plek waar je naar binnen moet denderen om de verdedigers helemaal gek te draaien”, deelt Dijkshoorn via Het Nieuwsblad.

Dijkshoorn ziet in de pas 21-jarige Doku nu al een grote voetballer. “Wat Jérémy Doku nu al een grote voetballer maakt is zijn beweging: even kort zijn voet op de bal. Razendsnel, maar hij doet het gewoon, midden in een passeerbeweging: de voet op de bal. Daarna beukt hij weer lekker verder om wat collega’s te vernederen en omver te voetballen”, aldus Dijkshoorn.

Dijkshoorn is allesbehalve te spreken over het dansje genaamd de ‘Griddy’ dat Doku voert nadat hij gescoord heeft. “Echte mannen dansen niet. Dat is heel makkelijk te bewijzen. Eric Cantona die zijn dansje, The Duckieduck, doet: ondenkbaar. Kevin De Bruyne die thuis voor de spiegel zijn Soft Egg Special oefent: sciencefiction”, aldus Dijkshoorn.

Dijkshoorn sluit af door te delen wanneer volgens hem de absolute klasse van Doku zichtbaar wordt. “Dat voetje op de bal verraadt hem. Dat doen alleen hele grote voetballers. Zidane deed het, Willem van Hanegem deed het. En nogmaals: die dansten niet de Griddy”, besluit Dijkshoorn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.