'Bond vraagt Azerbeidzjan om niet te trainen op de Heizel, RWDM schiet te hulp'

'Bond vraagt Azerbeidzjan om niet te trainen op de Heizel, RWDM schiet te hulp'

18 november - 16:06

De klucht rond de grasmat in het Koning Boudewijnstadion is nog niet helemaal verteerd. Zondag wordt België-Azerbeidzjan wel degelijk op de Heizel afgewerkt, maar de laatste training van de bezoekers moet toch elders doorgaan. RWDM heeft haar deuren opengesteld.

Door de vele regenval en de laattijdige reactie van de Brusselse sportdiensten was het terrein van het Koning Boudewijnstadion vorige woensdag onbespeelbaar voor de komst van Servië. Dat oefenduel vond daarom plaats aan Den Dreef. De verantwoordelijken maakten zich toen sterk dat het EK-kwalificatieduel met Azerbeidzjan wél in Brussel zou kunnen doorgaan. Een geleend afdekzeil (bij RSC Anderlecht) moet dat mogelijk maken.

Zondagavond zullen de volksliederen dus weergalmen in het Koning Boudewijnstadion. De laatste training van de Azeri's vindt daar echter niet plaats, hoewel dat traditie is. De Belgische bond heeft gevraagd om een andere locatie op te zoeken, meldt La Dernière HeureRWDM bood zich al snel aan als noodoplossing. De bond van Azerbeidzjan is daarmee akkoord gegaan. Om 18u werken de bezoekers hun laatste oefenstonde dus af in het Edmond Machtensstadion.