Van der Elst: ''Maakt Openda een goal, dan heeft hij een acht in de kranten''

Van der Elst: ''Maakt Openda een goal, dan heeft hij een acht in de kranten''

18-11-2023 08:15 Laatste update: 08:28
23

De Rode Duivels speelden afgelopen woensdag tegen Servië, waarbij Loïs Openda vanaf het begin in de spits stond. Hoewel de aanvaller niet scoorde, zag Franky Van der Elst toch sterke punten in zijn spel.

Van der Elst vindt Openda een waardevolle kracht voor de Rode Duivels ondanks het uitblijven van goals. ''Je hebt altijd wat aan hem. De match was nog maar amper begonnen of hij ging er al voor. Als hij één goal maakt, heeft hij een acht in de kranten en kan niemand wat zeggen'', vertelde Van der Elst aan Het Nieuwsblad.

De voormalig middenvelder van Club Brugge merkte ook andere sterke punten op bij de spits. ''Al de rest - diepgang, gebruikmaken van zijn snelheid - was wél heel goed. Het was een vriendenmatch, dus op zich maakte het niet uit of hij er nu 2-0 van maakte of niet'', aldus Van der Elst.

Openda heeft nog niet gescoord in een EK-kwalificatiewedstrijd voor de Rode Duivels. Wel was de spits van RB Leipzig al trefzeker in de UEFA Nations League en tijdens een oefeninterland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.