Everton krijgt onverwachte steun van Liverpool-icoon: De straf is buitensporig

Everton krijgt onverwachte steun van Liverpool-icoon: "De straf is buitensporig"

17 november - 19:17 Laatste update: 19:42
1

Jamie Carragher leeft mee met Everton. Het clubicoon van stadsgenoot en rivaal Liverpool vindt dat The Toffees wel erg zwaar gestraft zijn door de Engelse voetbalbond.

Eerder op vrijdag werd bekend dat Everton maar liefst tien punten aftrek krijgt in de Premier League. De club zou de regels rondom winst en duurzaamheid hebben overtreden. Door de puntenaftrek staat Everton nu ineens op de negentiende plek. In een video voor Sky Sports deelt Carragher zijn medeleven.

"Er bestaat geen twijfel over dat ze de regels hebben verbroken", begint hij. "Wanneer je dat doet, moet je gestraft worden. Maar voor mij is het afpakken van tien punten wel erg heftig. Zo'n grote straf hebben we eerder nog niet gezien en ik kan niet ontkennen dat het buitensporig is."

Nog nooit eerder kreeg een Premier League-club een dusdanig grote puntenstraf. Eerder kregen alleen Middlesbrough (1996/97) en Portsmouth (2009/10) punten in mindering op het hoogste Engelse niveau. Eerstgenoemde club moest drie punten inleveren omdat het weigerde een wedstrijd te spelen, terwijl Portsmouth vanwege financiële problemen negen punten aftrek kreeg.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.