Bondscoach Argentinië hint op basisplaats voor 'fitte' Messi: 'Gaat goed met hem'

Bondscoach Argentinië hint op basisplaats voor 'fitte' Messi: 'Gaat goed met hem'

16 november - 10:22 Laatste update: 10:37

Lionel Messi speelde al een kleine maand geen wedstrijd meer, maar de superster komt 'gewoon' in actie voor Argentinië tijdens de komende twee WK-kwalificatiewedstrijden. De wereldkampioen speelt eerst tegen Uruguay, waarna eeuwige rivaal Brazilië de tegenstander is. 

Messi speelde voor het laatst een wedstrijd voor zijn club Inter Miami op 21 oktober. De club van mede-eigenaar David Beckham werd toen uitgeschakeld voor de play-offs, waardoor het seizoen erop zat voor de 36-jarige aanvaller en zijn teamgenoten. Ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme, lijkt hij zich op te kunnen maken voor een tweetal basisplaatsen. "Messi is fit en het gaat goed met hem. Ook al heeft hij in de afgelopen tijd maar één wedstrijd gespeeld, hij traint normaal, is fit én in orde", aldus bondscoach Lionel Scaloni tijdens een persmoment

Argentinië is uitstekend begonnen aan de kwalificatie voor het WK van 2026, dat wordt gehouden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Les Albicelestes is na vier zeges uit vier wedstrijden koploper van de groep. Uruguay staat tweede, Brazilië derde. "Dit team heeft al laten zien dat het van elke tegenstander kan winnen. We zullen er staan en zijn er klaar voor", zei Scaloni. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.