Vandereycken: “Tedesco is te ver gegaan en heeft te veel zaken ineens veranderd”

Vandereycken: “Tedesco is te ver gegaan en heeft te veel zaken ineens veranderd”

16-11-2023 07:15 Laatste update: 07:40
24

De Rode Duivels wonnen gisteren met 1-0 van Servië tijdens een oefenduel. Uiteraard keek René Vandereycken naar de wedstrijd. De analist zag een gemiste kans in aanloop naar het EK in Duitsland.

Vandereycken vond dat bondscoach Domenico Tedesco op een betere manier kon experimenteren. 'Deze wedstrijd was een gelegenheid om een aantal dingen uit te proberen, maar in mijn ogen is bondscoach Tedesco daarin te ver gegaan en heeft hij te veel zaken ineens veranderd', schreef Vandereycken in Het Nieuwsblad.

Een gemiste kans, volgens de voormalige trainer van KAA Gent, Standard, RSC Anderlecht en KRC Genk. 'Als je drie tot maximaal vier nieuwe spelers had ingepast, dan had je meer kunnen leren over die nieuwe spelers en hoe ze in de ploeg zouden kunnen functioneren', pende Vandereycken.

De voormalige bondscoach van de Rode Duivels specificeerde wat hij graag had willen zien. 'Bovendien stonden een aantal spelers dan nog eens op een ongebruikelijke positie. Ik had al lange tijd centraal achterin eens de combinatie Debast-Vertonghen willen zien, omdat ze automatismen hebben van bij Anderlecht, maar nu Debast speelde, was Vertonghen er niet bij', aldus Vandereycken.

Vandereycken was van 2006 tot en met 2009 zelf de bondscoach van de Rode Duivels, en leidde het team in 30 interlands.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.