'Clubliefde: door Barça en Real begeerde Williams wil niet gratis vertrekken'

'Clubliefde: door Barça en Real begeerde Williams wil niet gratis vertrekken'

15 november - 14:48
4

Het grote Spaanse talent Nico Williams is niet van plan om Athletic Bilbao transfervrij te verlaten, meldt Fabrizio Romano. "Hij wil blijven en een nieuw contract tekenen, waarschijnlijk met de huidige afkoopclausule", aldus de Italiaanse transferexpert.

Fans van de Baskische club voelden de bui al hangen toen de zaakwaarnemer van Williams verklaarde dat er geen overeenstemming was bereikt over een contractverlenging van de 21-jarige vleugelspits. Williams gaf zelf aan 'duidelijk te zijn over zijn keuze', maar onder meer FC Barcelona, Real Madrid en meerdere Premier League-clubs zouden al op vinkentouw zitten.

Toch weet Romano dat Williams niet van plan is om gratis te vertrekken bij Athletic Bilbao. "Hij wil een nieuw contract tekenen. Het is nu aan de club en het voorstel", zegt de transferexpert bij Caught Offside. Wel lijkt het kamp van de tienvoudig Spaans international de huidige transferclausule van vijftig miljoen euro te willen behouden. Zo loopt de club die hij al sinds 2013 dient geen transfersom mis, maar houdt de aanvaller zicht op een mooie stap.

In gesprek met El Periódico erkent Williams de interesse vanuit de Spaanse topclubs. "Dat grote teams als Barça, Real en clubs in Engeland aandacht aan mij besteden, betekent dat ik mijn werk goed doe." Williams speelde tot nu toe 95 wedstrijden voor de Baskische club waarin hij dertien keer tot scoren kwam en twaalf keer aangever was.