De Gea laat zijn oog vallen op Spaanse tweedeklasser: 'Doelman wil club kopen'

De Gea laat zijn oog vallen op Spaanse tweedeklasser: 'Doelman wil club kopen'

15-11-2023 10:01
1

David de Gea zou interesse hebben in het kopen van de Spaanse eerstedivisionist CD Eldense, meldt het Spaanse Onda Cero. De 33-jarige doelman zit momenteel zonder club nadat Manchester United zijn contract niet verlengde. In 2019 probeerde de Spanjaard ook al Elche CF te kopen.

Eind september gaf de eigenaar van Eldense, Pascual Pérez, aan dat hij ervoor open stond om de club te verkopen. Pérez zou een stap opzij willen doen nadat hij geschiedenis had geschreven met de club door te promoveren naar de Segunda División, het tweede niveau. De Gea zou wel oren hebben naar een overname van de Spaanse club.

Zo zou de doelman afgelopen maandag een gesprek hebben gehad met Pérez over een eventuele overname. De twee kennen elkaar al langer en onderhouden een goede relatie. Het is niet de eerste keer dat De Gea een professionele voetbalclub probeert over te nemen. In 2019 werd zijn naam in verband gebracht met een overname van Elche CF.

Voorlopig bevestigen deze gesprekken enkel de interesse van De Gea in Eldense. De doelman zit zodoende niet stil, maar zijn spelerscarrière zou nog niet voorbij zijn. Eldense staat momenteel op een elfde plek in de Segunda División.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.