Voorsmaakje voor januari: Gent ziet acht jongens vertrekken tijdens interlandbreak

Voorsmaakje voor januari: Gent ziet acht jongens vertrekken tijdens interlandbreak

14 november - 21:59 Laatste update: 22:52
9

Hein Vanhaezebrouck houdt nu al zijn hart vast voor januari, waarin KAA Gent mogelijk een tiental spelers moet missen door interlandverplichtingen. Ook de komende weken is dat het geval, al valt het clubvoetbal dan gelukkig wél stil. Acht Buffalo's zoeken dezer dagen andere oorden op.

Rode Duivels vaardigt Gent voorlopig (nog) niet af, maar wel vijf A-internationals van andere landen. Voor Tsuyoshi Watanabe wordt het een blij weerzien met de Japanse nationale ploeg. Drie jaar na zijn debuut, voor het eerst sinds hij een ijzersterke reputatie opbouwde in ons Belgische voetbal dus, is de mandekker beloond voor zijn prestaties. Hyun-Seok Hong reist mee richting het Verre Oosten, maar neemt de afslag Zuid-Korea.

Ook in Afrika heeft Gent verschillende internationals rondlopen. Noah Fadiga (Senegal), Nurio Fortuna (Angola) en Tarik Tissoudali (Marokko) komen daar binnenkort in actie. Tot slot hebben nog drie jongelingen een brief in de bus gekregen van een nationale jeugdploeg. Malick Fofana mag zich uitleven bij de beloften, die twee belangrijke wedstrijden voor de boeg hebben met het oog op EK-kwalificatie. Bram Lagae vervoegt zich bij de U20 (een nieuwe categorie onder leiding van Thomas Vermaelen) en Matias Fernandez-Pardo bij de U19.

Die acht vertrekkers zouden zomaar een voorsmaakje kunnen zijn van de maand januari. Dan staan met de Afrika Cup én de Asian Cup twee internationale toernooien op het programma. Ook daar zouden Fadiga, Fortuna, Hong, Tissoudali en Watanabe voor opgeroepen kunnen worden. Daarnaast zijn Gift Orban (Nigeria), Jordan Torunarigha (Nigeria) en Ismaël Kandouss (Marokko) eveneens kandidaten bij hun land.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.