Computerbots saboteren kaartverkoop EK 2024: 'Miljoenen ongeldige aanvragen'

Computerbots saboteren kaartverkoop EK 2024: 'Miljoenen ongeldige aanvragen'

14-11-2023 21:48
3

De organisatie van het EK 2024 vreest dat computerbots de kaartverkoop voor het toernooi hebben verstoord. De organisatie probeert ongeldige aanvragen eruit te vissen, maar heeft daar zijn handen vol aan. 

Het EK 2024 in Duitsland zal vrijwel zeker in uitverkochte stadions plaatsvinden, want volgens UEFA-competitiedirecteur Martin Kallen is de vraag naar tickets 'enorm'. De organisatoren ontvingen echter ook miljoenen ongeldige aanvragen in de eerste verkoopfase, die loopt tot 26 oktober.

"We hebben een probleem dat computerbots tegenwoordig voor de zwarte markt werken. Er komen miljoenen aanvragen binnen die we proberen te elimineren", zei Kallen in Frankfurt. Daar sprak hij over een totaal van 'meer dan 100 miljoen verzoeken'. 

In de eerste fase worden ruim 1,2 miljoen tickets aangeboden voor het toernooi dat van 14 juni tot en met 14 juli gehouden wordt. Als de vraag groter is dan het aanbod, wordt er een loterij gehouden. Na de loting voor de groepfase op 2 december worden de rest van de tickets in de verkoop gedaan. De ticketprijzen variëren van 30 euro (goedkoopste categorie in de voorronde) tot 1000 euro (hoogste categorie in de finale in Berlijn).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.