Eerste interland Zweden: Nu met zijn allen aan die walgelijke dag herinnerd

Eerste interland Zweden: "Nu met zijn allen aan die walgelijke dag herinnerd"

14-11-2023 15:54 Laatste update: 16:05

Zweden staat voor de eerste interland na het drama in Brussel vlak voor de match tegen De Rode Duivels. Tijdens een terroristische aanslag werden twee Zweedse supporters doodgeschoten, Victor Claesson, de 31-jarige centrale middenvelder van FC Kopenhagen, vertelt hoe het is om nu weer als nationale ploeg samen te komen.

Maandagavond was er voor de Zweedse selectie een herdenkingsmoment na het verschrikkelijke voorval in Brussel. Dit moment was nodig voor de spelers van Zweden. “Zeker omdat we nu met z’n allen opnieuw samen zijn en aan die walgelijke, verschrikkelijke dag worden herinnerd. Het was echt zwaar”, deelt Claesson aan Het Nieuwsblad.

Zweden gaat donderdag op bezoek bij Azerbeidzjan voor een EK-kwalificatiematch, Claesson vertelt wat voor maatregelen er getroffen zijn. “Ze hebben het logo op onze spelersbus verwijderd en we mogen alleen in burgerkleding buitenkomen”, besluit Claesson.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.