'Ajax serieus geïnteresseerd in Zweedse vleugelspits'

Gerucht in Zweden: 'Belgische ploeg toont interesse in BK Hacken-spits Sonko'

12 november om 19:49

Een Belgische zou zijn oog heben laten vallen op Momodou Sonko, een achttienjarige linksbuiten van BK Häcken. De niet nader genoemde ploeg is 'serieus geïnteresseerd', zo beweert het Zweedse FotballDirekt.

Ondanks zijn jonge leeftijd staat Sonko geregeld in de basis bij Häcken, de nummer drie van de Allsvenskan. In de Zweedse competitie, die in april begon en op zijn einde loopt, was hij in 22 optredens goed voor zeven goals en vier assists. Ook is de vleugelflitser in Europa actief met zijn club. Daar was hij in tien wedstrijden goed voor drie goals en één assist.

Daar heeft hij zich in de kijker gespeeld van flink wat clubs. Een niet nader genoemde Belgische club toont interesse, maar ook Ajax is bereid om ver te gaan voor de vleugelspits. Sonko, die tevens Zweeds jeugdinternational is, heeft nog een contract tot medio 2025 in Zweden. Transfermarkt.de schat zijn marktwaarde op anderhalf miljoen euro.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.