Mauritaans-international Koita: Ik kon niet eeuwig blijven wachten op Senegal

Mauritaans-international Koita: "Ik kon niet eeuwig blijven wachten op Senegal"

14-11-2023 11:04 Laatste update: 11:49
7

Aboubakary Koita werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Mauritanië. Nochtans was het altijd de droom van de winger om voor Senegal uit te komen. Hij reageert op zijn selectie. 

Naast de Senegalese en de Belgische heeft Koita dus ook de Mauritaanse nationaliteit. Dat blijkt uit zijn selectie door Amir Abdou, bondscoach van Mauritanië. "Mijn vader is in Mali geboren en mijn moeder in Mauritanië", klinkt het bij Koita in Het Belang van Limburg. "Ikzelf ben in Senegal geboren. Die drie landen staan alle drie op mijn paspoort. Ik heb een paar jaar in Mauritanië gewoond en er leeft veel familie van mij. Zo gek is deze keuze dus niet", voegt de winger toe.

Nochtans maakte Koita er nooit een geheim van dat hij ooit voor Senegal wilde uitkomen. "Ik kon niet eeuwig blijven wachten op Senegal. Het duurde wat te lang. Ik heb zin om mijn steentje bij te dragen aan het interessant project van de bondscoach bij Mauritanië", klinkt het.

Mauritanië wist zich te plaatsen voor de Afrika Cup in Ivoorkust. Ze zullen het opnemen in Groep D tegen Algerije, Angola en Burkina Faso. De STVV-speler zou dus al zeker het duel tegen Union Saint-Gilloise missen op dat moment, maar als het van Koita afhangt blijft hij langer van huis. "We gaan niet om de hoop te vullen, misschien worden we wel de verrassing van het tornooi", klinkt hij enthousiast.

De STVV-speler lijkt meteen de grote ster te worden van de ploeg. Met zijn marktwaarde van 2,3 miljoen euro is hij met voorsprong de meest waardevolle speler. Ex-Eupen-doelman Babacar Niasse is zijn eerste achtervolger met een marktwaarde van 500.000 euro.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.