'Anderlecht start zoektocht naar nieuwe verdediger, als back-up voor Vertonghen'

'Anderlecht start zoektocht naar nieuwe verdediger, als back-up voor Vertonghen'

14-11-2023 08:00 Laatste update: 08:12
38

RSC Anderlecht-fans zagen Jan Vertonghen op 5 november uitvallen tegen Cercle Brugge. De verdediger van paars-wit stond een week later echter alweer op het veld tegen KAA Gent. Deze situatie heeft Anderlecht ertoe aangezet om te zoeken naar een stand-in voor Vertonghen.

'Het zal wel een speler moeten zijn met een beetje geduld. De bedoeling is dat het duo Vertonghen-Debast dit seizoen tot een goed einde brengt en de nieuwkomer nog eventjes de joker wordt. Dan zal ook duidelijk zijn of Zeno Debast zijn transfer naar een topcompetitie maakt en of Vertonghen al dan niet nog een jaartje doorgaat', schrijft Het Nieuwsblad.

Anderlecht toonde in de zomer al belangstelling voor diverse verdedigers. Op het lijstje van Anderlecht zouden mogelijk Leicester City-verdediger Jannik Vestergaard en Viborg-verdediger Nicolas Bürgy staan. Ook heeft Anderlecht een talent op het oog, namelijk de 20-jarige Mihajlo Ilic van Partizan Belgrado. 'De namen die hier vallen, zijn trouwens allemaal boomlange, rechtsvoetige verdedigers', aldus Het Nieuwsblad.

Anderlecht, dat momenteel tweede staat in de Jupiler Pro League, zal mogelijk moeten concurreren met nummer zeven Club Brugge om Ilic. In het verleden is de verdediger van Partizan Belgrado namelijk gelinkt aan Club Brugge.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.