OFFICIEEL: Cocu hoeft rode lantaarn niet en stapt op als trainer

OFFICIEEL: Cocu hoeft rode lantaarn niet en stapt op als trainer

12-11-2023 10:12 Laatste update: 10:15
3

Phillip Cocu vertrekt per direct bij Vitesse, meldt de club. De hoofdtrainer verkeerde samen met de club in diepe crisis en kon het tij de afgelopen weken niet keren. 

De trainer heeft zijn ontslag ingediend na de nederlaag tegen sc Heerenveen. Vitesse staat na twaalf speelrondes stijf onderaan in de Eredivisie en riskeert eenzelfde scenario als FC Groningen te lopen, dat vorig seizoen degradeerde.

Na afloop van het duel met Heerenveen kwam een groep Vitesse-supporters verhaal halen. Onder meer speler Coley Parry, enkele bestuursleden en enkele spelers kwamen naar de hoofdingang om met de boze supporters te spreken.

Tijdens het duel met sc Heerenveen maakte een deel van de Vitesse-aanhang al duidelijk dat Cocu moest vertrekken, met leuzen als 'Cocu out' op spandoeken. Cocu was tussen 2013 en 2018 trainer bij PSV en boekte daar veel successen met onder meer drie landstitels. Vervolgens was de trainer actief bij Fenerbahce en Derby County. Cocu stapte in september van vorig jaar in bij Vitesse.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.